Dezbateri politice, motiuni si acte ale Consiliului Comunal
al Genovei

Sub ingrijirea lui Roberto Quaglia

In timpul uneia dintre identitatile sale (in care a adoptat cu mare arta masca unui fel de pseudo-seriozitate) Roberto Quaglia a fost Consilier Comunal pe listele Panella in Consiliul Comunal al Genovei de la inceputul lui 1995 si pana la sfarsitul lui 1997. La finele mandatului, in ciuda diverselor oferte pentru o noua candidatura, a decis sa nu se mai prezinte din nou la alegeri si acum se dedica la actiuni mai importante si destul de indepartate de politica.
Politica i-a folosit doar pentru a invata anumite lucruri. De exemplu ca nimic din ceeea ce veti citi in aceste pagini nu a folosit genovei, genovezilor sau oricarui altei entitati. Niciuna dintre motiunile conduse la aprobare de catre Roberto Quaglia nu a fost aplicata de catre adunare. Luand nota de acestea, Roberto Quaglia a avut bunul simt sa se ocupe din nou de lucruri serioase, cum ar fi suprarealismul.
Ceea ce urmeaza e un reziduu fosil al acelei perioade si trebuie luat in considerare ca atare.
Cred ca dezvoltarea internetului va transforma profund raportul intre cetateni si alesii lor in randurile administratiei. Internetul va putea furniza in viitor o totala transparenta tuturor actelor politice si administrative. Inca din ianuarie 1997 m-am luptat in cadrul Consiliului Comunal din Genova, pentru a face Primaria sa publice pe internet cele mai semnificative acte ale sale, cu scopul de a garanta cetatenilor posibilitatea de a urmari indeaproape activitatea Primarului, a Adunarii si a Consilierilor. cetatenii sunt pe deplin indreptatiti sa afle cum se comporta alesii lor si administratorii lor publici. Incepand cu azi, Internetul furnizeaza mijlocul ideal pentru a pune in practica un astfel de drept.


ROBERTO QUAGLIA

Cand acest exemplu al meu de pionierat va devi in sfarsit norma, toti cetatenii vor putea sa controleze mereu prin intermediul internetului modul in care se comporta politicienii alesi de ei. Ce spun in Consiliul Comunal si in Prlament cei pe care i-ai ales? Cum voteaza? Esti sigur ca acestia iti reprezinta mereu interesele? Cum poti sa te increzi in ceea ce scriu ziarele in legatura cu politicienii pe care i-ai votat? Care este adevarul actiunilor lor? Internetul va da raspunsuri credibile la intrebarile tale indreptatite de bun cetatean.

Acesta pagina contine cateva motiuni aduse in discutie de catre mine inConsiliul Comunal al Genovei. Pentru anumite motiuni am considerat utila reproducerea online a intregii dezbateri efectuata in Consiliu. Veti gasi fiecare cuvant pronuntat de consilieri. Toate interventiile. Toate pozitiile. Toate voturile. Si reviste ale presei. Este un exemplu pe care am vrut sa-l dau despre cum vor apareaonline procesele verbale ale consiliului Comunal al unui mare oras. Exemplul meu si tentativa mea sunt pentru moment unice in Italia. Sper sa pierd cat mai curand posibil acest privilegiu inutil.

Roberto Quaglia, 1997
Consilier Comunal

Credeti ca puteti sa nu ramaneti socati de

? ? ?


Iata sumarul documentelor politice care sunt disponibile aici:
Acest tabel cuprinde cateva documente produse de mine insumi in timpul asa-zisei activitati politice, inclusiv unele discursuri. Nu mai sunt Consilier Comunal, deci nu dati atentie faptului ca din aceste documente pare ca am ramas consilier. Intreti oricum pe propria raspundere.

  • Motiune pentru organizarea la Genova a unei manifestari cu tema viitorul si despre S.F.si interventia legata de acesta.
  • Motiune pentru organizarea la Genova a unei manifestari culturale cu tema cultura romana contemporana si interventia legata de acesta.
  • Prima motiune (iulie '96) pentru a implica Primaria din Genova in promovarea propriei imagin pe Internet; urmeaza intrega discutie din Consiliul Comunal inclusiv toate interventiile din sala.
  • A doua motiune (Februarie '97) pentru a implica Primaria din Genova in promovarea propriei imagini pe internet si garantareatrasparentei in ceea ce priveste actele administrative; urmeaza intrega discutie din Consiliul Comunal inclusiv toate interventiile din sala.
  • Motiune pentru a deschide o discuti epe tema zgomotelor de seara din Centrul istoric al Genovei, in urma unei revitalizari a acestuia.
  • Motiune despre legalizarea derivatelor din canabis si folosirii in scopuri terapeutice ale derivatelor opiului. Urmeaza transcrierea integrala a intregii discutii.
  • Ordinea zilei despre actuala problema a sclaviei in scopuri de prostitutie atat la Genova cat si in alte orase otaliene. (nota postuma: in acea perioada (1997) in care am prezentat acesta motiune am definit fenomenul "sclaviei;" atat de grav suscitand ilaritatea multor consilieri si indiferenta tuturor celorlalti. Atunci, cuvantul sclavie nu era mai deloc folosit in contextul acestui fenomen si a-l mentiona intr-un consiliu comunal era considerat un gest extravagant. Astazi, acest cuvant a intrat in vocabularul comun al jurnalistilor si al oamenilor politici)

--- REVISTA PRESEI ---


Scrivi a Roberto QuagliaFotografia lui Roberto QuagliaPagina oficiala a lui Roberto Quaglia

PRIMA PAGINA | CUPRINS | BIOGRAFIA | LUCRARILE MELE | S.F. | IMAGINI | VIDEO | REVISTA PRESEI | LIBRARIA VIRTUALA | POSTER | POLITICA | SATIRA | GUSTURILE | PRIETENII | DIVERSI ALTI OAMENI | CONTACT | LINK-URI |

Fotografia lui Roberto Quaglia Fotografia lui Roberto Quaglia

Daca nu stiti "how to contact" roberto quaglia, FACETI CLICK AICI

Daca totusi nu reusiti, duceti-va sa primiti o binecuvantare

Ultima modificare 25 Mai 2004

© 1995-2004 by Roberto Quaglia

Toate textele siimaginile din "Minunatul spatiu Quaglia", pot fi citite, privite, adorate, descarcate, imprimate si puse pe perete in propria camera si copiate fara limite, DOAR PENTRU UZ PERSONAL. Toate testele si ilustratiile sunt proprietatea lui Roberto Quaglia. Proiectul grafic si componentele grafice ale acestor pagini sunt proprietatea exclusiva a lui Roberto Quaglia. Nici unul dintre aceste materiale nu poate fi vandut fara a primi permisiunea proprietarului.