Opera leteraria a lui Roberto Quaglia

quaglia2.jpg (3186 byte)

English please !

Se spune ca literatura italiana nu a mai produs de ceva timp nici un nou talent valid. Daca vrei, iti explic eu de ce. Se spune ca teatrul italian este in criza, ca lipsesc texte noi si inovative. Daca vrei, iti explic eu de ce. Se spune ca industria cinematografica italiana nu mai produce aproape nimic de valoare. Daca vrei, iti explic eu de ce. Se spune ca in toate sectoarele culturale nivelul este din ce in ce mai scazut, monstrii sacri nu mai sunt inlocuiti de forte noi, demne sa faca acest lucru. Daca vrei, iti explic eu de ce. Tot ceea ce se spune in legatura cu acesta este ceea ce eu pur si simplu reproduc aici si e adevarat tocmai pentru ca de obicei convine sa fie celui care zice ca asa e. Daca vrei, iti explic eu de ce. Tot ceea ce se spune in acest sens si pe care eu le reproduc in secret nu e adevarat si nimeni nu stie si nu vrea sa stie, nici cei care zic ca am spus-o. Daca vrei, iti explic eu de ce. Sau nu. Ei bine, sa facem chiar asa: nu-ti voi explica. He, he he..


Summer 2006: Italian bookstores start to sell "Il Mito dell'11 Settembre e l'opzione Dottor Stranamore"

It's notoriously cool to say that fact is stranger than fiction, but hardly anybody really believes this. This itself is bad because that is the way things definitely are! And so, how can someone go on limiting themselves to writing science fiction or fantasy when suddenly reality reveals itself as being weirder than any SF extrapolation or interpretation? Therefore, begging your pardon, I have now written a book that focuses on one such aspect of this vulgar world of reality. However I promise I won't do it again... for in the long term the weirdest reality ends up becoming boring.
Nonetheless, if such insights intrigue you, I can guarantee that this book's 450 pages may well eventually irritate you, disturb you, and even shock you. What it will not do is bore you. Not one bit...


Read the review of Valerio Evangelisti:
(in case of emergence you may try a google translation into English) 


Cartea de mai jos poate fi cumparata online. Este vorba de o foarte buna idee de cadou pentru a tulbura, scandaliza si eventual traumatiza prieteni, dusmani si rude. Daca nu vrei sa o citesti tu insuti/insati. Dar asupra ta va avea un alt efect.

Pensiero Stocastico - Versiune Italiana (Solid, 2002)

CLIC AICI PENTRU A O CUMPARA ONLINE

Click here to see a bigger picture of the cover

 


"Paine, unt si paradoxina" este un roman de peste 120.000 de cuvinte, la inceput toate scrise in italiana de catre mine. Doar pentru a schimba, si aceste 120.000 de cuvinte au fost traduse in romana. A, uitam, edizia romanesca a volumului este si mai valoroasa pentru ca este introdusa de o prefata de Robert Sheckley. Nu crezi? Read it online!

Paine, unt si paradoxina - Romanian version (Nemira, 1999)

Click aici pentru revista presei

Click here to see a bigger picture of the cover

Sheckley99-E-015d.jpg (14350 byte)

Timisoara, Romania, August 1999.

Un moment di prezentarea volumului "Paine, unt, si paradoxina". In centru, in tricouri rosii, Roberto Quaglia e Robert Sheckley. Click aici pentru toate fotografiile prezentarii


"Dio S.r.l" is a collection of my early SF short-stories. This is the Romanian edition of the book.


Vagabondul Interspatial este un roman de-al meu compus din 130.000 de cuvinte. Ti-ar placea sa-l citesti? Hm, nu stiu daca mai sa gasesc..

"Vagabundul Interspatial", Nemira, 1994

Click here to see a bigger picture of the cover


SHORT-STORIES THAT YOU MAY READ ONLINE FOR FREE!

"The Moby Clitoris of my Beloved"

a short story by Ian Watson & Roberto Quaglia, published on the online magazine Clarkesworld.

CLICK HERE TO READ THE STORY

"The Mass Extinction of my Beloved"

a short story by Ian Watson & Roberto Quaglia, published on the online magazine Helix.

CLICK HERE TO READ THE STORY

"Beloved Vampire of the Blood Comet"

a short story by Ian Watson & Roberto Quaglia, published on the online magazine FLURB, by Rudy Rucker.

CLICK HERE TO READ THE STORY

 

"The grave of my beloved", a story by Ian Watson & Roberto Quaglia, gets translated into Italian with the title "Una tomba per la mia amata", and is published on the science fiction magazine Robot.

Incredible, but true: I have been translated into Italian! It may look like a joke, since supposedly I AM Italian. But that's no joke. "The grave of my beloved" a story written on English in collaboration with British writer Ian Watson, has been translated into Italian by Francesco Lato for the Italian SF magazine Robot. Probably, I am one of the few Italian writers (if not the first at all) to have been translated into Italian....

Una tomba per la mia amata (inside Robot, September 2006)

CLICK HERE TO BUY IT ONLINE


January-April 2006
The Ukranian magazine Science Fition Reality (Реальность фантастики) publishes 2 short-stories by Roberto Quaglia. The first time in Russian language.

January 2006:

The Ukranian magazine Science Fiction Reality publishes the Russian translation of "God L.t.d." (КОМПАНИЯ GOD LTD)

Click to see the index of the magazine
Click here to get the beginning of the story

 

CLICK HERE TO READ THE FIRST PAGE OF GOD LTD ON CYRILLIC

Click here to see a bigger picture of the cover

April 2006:

The Ukranian magazine Science Fiction Reality publishes the Russian translation of "Indeterministic Inflation, or when I saved the world" (КАК Я СПАС МИР)
Click to see the index of the magazine
with the beginning of the story

 

CLICK HERE TO READ THE FIRST PAGE OF INDETERMINISTIC INFLATION ON CYRILLIC

Click here to see a bigger picture of the cover

Being published on cyrillic gives an original feeling, at least because you have to re-learn to read your own name: Роберто Квалья - then you typically try a search on Google of your own name on cyrillics and with amazement you find out that there are more than 10,000 results...

"The grave of my beloved", a story of Ian Watson & Roberto Quaglia, is the closing story of the April 2003 issue of the prestigious American magazine Weird Tales, one of the first SF magazines ever

On the cover the name of Ian Watson appears, but not the one of Roberto Quaglia, although the story is of both authors. A choice which is commercially comprehensible but all the same not exactly elegant from the point of view of style.

"The penis of my beloved", a story by Ian Watson & Roberto Quaglia, is the closing story of the anthology Lust For Life, by Véhicule Press.

The penis of my beloved (inside The Lust for Life, Véhicule Press, 2005)

CLICK HERE TO BUY THIS BOOK

Click here to see a bigger picture of the cover

Click here for a review of the book


Tutto quello che sai è falso

Acest volum stufos de 450 de pagini contine zeci de articole americane ale contrainformatiilor. Contine, de asemenea, un lung articol al subsemnatului despre evenimentele din 11 septembrie. Este primul articol al antologiei care a fost recenzat si in Repubblica.

Click aici pentru a o cumpara online


Doua carti in care este destul de putin probabil sa le citesti vreodata.
Totusi poate...

god_ltd2b.jpg (22075 byte)
Dio s.r.l.

upthereb.jpg (18331 byte)
Cineva acolo sus ma doreste.

Dumnezeu este extrem de diferit de felul in care este considerat de obicei. Si nu este vorba de o frumoasa surpriza. Deci, cum este Dumnezeu? Si care sunt defectele Sale? Povestirea este acum disponibila pe Delos su Fantascienza.com. Ce se intampla daca un extraterestru sau o extraterestra iti intra in casa si pretinde sa se culce cu tine?
- o comedie pentru un teatru italian modern care nu exista

Chiar vrei sa citesti imediat ceva scris de mine?
Iata un volum de-al meu online.
Este cel mai rau pe care l-am scris si deci ti-l pot face cadou fara probleme.

Show-ul draga Maurizio Costanzo

"Show-ul draga Maurizio Costanzo...".

Cincizeci de scrisori catre Totemul Televiziv Italian. Prima carte shareware italiana integral online (1996).


MOTTO-ul:
Roberto Quaglia este mult mai tradus in strainatate decat in Italia si acesta absurditate este totusi de necontestat, de vreme ce exista mai multe povestiri de-ale sale in versiune olandeza decat lucana, cehoslovaca decat romagnola, engleza decat umbra.

GIGI PICETTI


IL CONTENTINO:
In case of emergence, what follows is some short stuff, this time rigidly on Italian.
Mi se pare corect sa scriu fraza precedenta in engleza. Ceea ce urmeaza este o familie dintr-o serie de lucruri aruncate de mine. Mai pe scurt putem zice ca ceea ce voi prezenta in continuare este o serie dintre articolele mele. Chiar asa, este vorba in cea mai mare parte de spatiu scris, chiar daca nu se intelege cum poate fi un spatiu. (Exista cu adevarat un "spatiu" in Internet? Si daca exista, unde e?)Deci, la o ultima analiza este vorba probabil de scris fara spatiu


"Gandirea stocastica" este o colectie mereu in crestere a articolelor mele pe care le publicam lunar in revista electronica Delos. Tema? Realitatea si surprinzatoarele ei lucruri inconjuratoare.Cu siguranta putem sa argumentam ca in realitate, doar lucrurile ei inconjuratoare exista... Toate scrierile sunt in italiana.... Am pus in evidenta in bold preferatele mele.
Ce caut eu aici?
Viata, Universul si toate acele persoane disparute in propriile personaje
De ce sunt utile congresele de S.F.
Aspectul cel mai idiot al science fiction-ului modern
Urletul in ciuda zgomotului de fond
Universul: o ciorba supa de Haos, Linearitate si doar un varf de Minte Umana
Impozitul pe sensul adaugat
Emitatori si reproducatori de informatie
Linistea Internet-ului (sau: pierduti intr-o insulita de cuvinte in etera mare virtuala)
Vechiul S.F. vechi si noul S.F. vechi
Extraterestii in creierul nostru? Retele de simbioti.
Si acum...un pic de polemica gratuita (oare ne plateste cineva ca sa o facem?)Comoditatea de a fi morti.
Viitorul S.F.-ului.
Acest articol, in traducere engleza, a fost mai intai publicat in Caietul de Amintiri al Congresului Intersection, Congresul Mondial de S.F. desfasurat la Glasgow in 1995. A fost pentru prima(sau ultima) oara in mai mult de 50 de ani, cand articolul unui italian a fost publicat in cadrul unei astfel de manifestari.
Avantajele clonarii umane.
Viitorul teatrului.
Un pic de nimic sau de ozn din cand in cand nu strica sau poate da.
Un pic din toate sau de S.F. din cand in cand strica sau poate nu.
Mitul Dianei, la trei ani de la moartea Printesei triste.
Povesti de la Congrese.
Invadatorii internet-ului si triumful obsolescentei programate
Viitorul sexului.
Inteligenta nu foloseste la ceea ce cred inteligenti ca foloseste.
Fundul butoiului simtirii.
Miracolul inmultirii painilor si pestilor si al fotografiilor porno pe internet.
Razboiul impotriva internet-ului.
In misiune din partea lui Delos.
Intrebari fara raspuns?
Sa speram ca sfarsitul lumii se frabeste.
Principiul porno-democratiei: de la Clinton Sex Show in Biroul Oral Al Casei Albe la masturbarea mentala colectiva a Umanitatii.
Misterul globalizarii.
Viitorul literaturii.
Viitorul dopingului.
Razboiul democratic: un viitor sangeros cu o bomba cu premii.
Prizonierii Deformarii Metaforice.
Si daca Natura ar avea dreptate?
Draga jurnalule, ce o face Sheckley in Italia?
Epidemia stocastica
Vestul Indepartat al semnificatiilor
Mama tuturor halucinatiilor
Status simboli viitori in Era Miracolelor
Sfarsitul Noptii
New Economy si S.F.-ul
Dela pedofilie la tehnofobie, ciudatele rezultate ale jurnalismului politically correct
Viitorul identitatii
Viitorul pornografiei si al voyeurism-ului
De la Fratele cel mare la Familia cea mare
Viitorul prostitutiei: glasnost-ul sexului mercenar
Introduceri la sfarsitul mileniului
Viitorul ghetourilor
Tremurator, tremurator, viitorul a sosit...si nu este un viitor asimovian
Fiul capitanului Nemo
Eurocon 2001 in Romania... pe insula pustie din mijlocul Dunarii
Antiglobalizarea si al Treilea Razboi Mondial: apusul halucinatiilor
Birocratia, fundamentalismul religios si campionatul de fotbal ridica lumea
Ziua in care fotbalul a devenit un joc democratic
Prabusirea imperiului american
Tot ceea ce ati vrut sa stiti vreodata despre 11 septembrie 2001, dar despre care nu ati indraznit niciodata sa va intrebati

PRIMA PAGINA | CUPRINS | BIOGRAFIA | LUCRARILE MELE | S.F. | IMAGINI | VIDEO | REVISTA PRESEI | LIBRARIA VIRTUALA | POSTER | POLITICA | SATIRA | GUSTURILE | PRIETENII | DIVERSI ALTI OAMENI | CONTACT | LINK-URI |

Fotografia lui Roberto Quaglia Fotografia lui Roberto Quaglia

Daca doriti sa contactati acest mutant
care intre timp isi schimba propria fata,
stiti cum sa o faceti.

Daca nu stiti, FACETI CLICK AICI

Daca totusi nu reusiti, duceti-va sa primiti o binecuvantare

Ultima modificare 3 Octombrie 2006

© 1995-2006 by Roberto Quaglia

Toate textele siimaginile din "Minunatul spatiu Quaglia", pot fi citite, privite, adorate, descarcate, imprimate si puse pe perete in propria camera si copiate fara limite, DOAR PENTRU UZ PERSONAL. Toate testele si ilustratiile sunt proprietatea lui Roberto Quaglia. Proiectul grafic si componentele grafice ale acestor pagini sunt proprietatea exclusiva a lui Roberto Quaglia. Nici unul dintre aceste materiale nu poate fi vandut fara a primi permisiunea proprietarului.