In Italiano, per favore!


English, please!


Roberto ?

Roberto! The new face (not really new, actually)

A Fost odata, care este si acum, o reprezentare a lui Roberto Quaglia in Marea Retea Mondiala. Chiar daca exista de ceva timp, ea apare abia acum pe monitorul dumneavoastra Si poate pentru prima oara. Totusi acesta apare si altundeva, in mod magic, ici colea in lume, chiar si in acelasi timp, oriunde aparitia sa este dorita de un suflet uman. Spre deosebire de versiunea carnala a lui Roberto Quaglia, reprezentarea virtuala care va apare in acest moment are darul ubicuitatii. Acum cand acesta v-a primit printre randuile sale, puteti sa aveti comportamente foarte diverse unul fata de celalalt: Alegerea cea mai potrivita ar fi sa continuati sa cititi, supusi, tot ceea ce este scris de aici in colo. Alegerea cea mai lenesa si ecologica este aceea de a muri, dar pentru moment, nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru.

 

 

 

Roberto Quaglia, photo by Konstantin Krasnobaev, Moscow, 2006


Spot biografic al lui RQ

Possible biographies of RQ - Option 1

In 1962 Roberto Quaglia a venit pe acesta lume ne mai reusind sa se intoarca in cealalta. Atunci a luat hotararea sa se adapteze.
De la inceput a crescut cu inclinatii spre dimensiunile si formele actuale, fara sa neglijeze sa piarda tot acel par care nu ii folosea. Luand in posesie spatiul ocupat de sine, infrunta timpul care trecea peste el. Ca maculatura a permanentei sale spatio-temporale avem benzi desenate, fotografii, spectacole teatrale, hartie scrisa, inregistrari video suprarealiste, si notabile resturi de reziduuri organice. Dar isi dadu seama ca este mai ales un scriitor care s-a convins ca este mai ales un scriitor cand mai multi s-au apucat mai ales sa-l citeasca. Din acel moment, in mod coerent, mai ales a scris, uitand in momentele cele mai obsesive chiar sa si traiasca, reusind totusi sa supravietuiasca. Roberto Quaglia este unul dintre scriitorii cei mai original iconoclasti in circulatie. Numeroasele sale scrieri (patru romane abundante, patruzeci de povestiri, zece comedii, doua culegeri de eseuri etc.) , paradoxal (dar nu prea...) aproape inedite in Italia sunt in schimb traduse in numeroase limbi si publicate in tari asa zise straine in tiraje mari si cu un succes rasunator.

...and in 2006 even a 500 pages controversial book about the September 11 myth, following a 2003 article on the same argument published in Italy as the opening piece of bestseller "All what you know is wrong" (65.000 copies sold). Roberto's latest work is an amazing book written together with British writer Ian Watson. Some stories of this book have been published in magazines and anthologies in Canada, USA and Italy. Other have appeared on online magaziners.

In unele cercuri literare testele sale au devenit in mod surprinzator obiecte de cult. Sunt cunoscute si anumite cazuri in care insusi Roberto Quaglia a fost obligat sa devina obiect de cult, la indemana poporului. Misterul continua... Pentru adeptii aspectelor formale ale vietii, putem mentiona ca din ’95 pana in ’97, ca o consecinta a unei campanii politice suprarealiste s-a regasit in pozitia de consilier in orasul Genova, Italia, o experienta interesanta, in special din motive antropologice. Din 2002 este vice-presedinte al ESFS (European Science Fiction Society).

Toate aceastea sunt doar un exemplu.

 

Possible biographies of RQ - Option 2

as written by Ian Watson in 2006 for HELIX

 

Ca si Cristofor Columb, Roberto Quaglia pleaca din Genova, unde era consilier si barman inainte sa devina explorator, in cazul sau al Europei de Est si al suprarealismului. Acum are o casa in Bucuresti. Robert Sheckley a locuit de cateva ori cu Roberto in Italia si Romania, si in Mercedesul mare, alb si vechi al lui Roberto, a scris prefata nuvelei lui Roberto , suprarealista, satirica si SF Paine, Unt si Paradoxuri (publicat de Delos International si in Romania de Nemira). Roberto si Ian au inceput sa colaboreze la seria de povesti “ Iubirea mea” intr-un misterios hotel gol de pe o colina din apropierea granitei dintre Ungaria si Slovacia, in 2003. Ca fost fotograf de elita, Roberto continua sa faca mii de fotografii. Unchiul sau locuieste in Munchen asa ca trebuie sa ii vorbeasca in germana; dar invatatul limbii romane i-a distrus lui Roberto abilitatile de comunicare in franceza, asa ca e bine ca nu are un unchi in Paris.

Possible biographies of RQ - Option 3

as written by Ian Watson in 2007 for FLURB

Roberto Quaglia din Genova de obicei locuieste in Bucuresti vorbind limba romana, cu toate ca acum poate sa imite suficienta rusa incat sa ii faca pe rusi sa creada ca el vorbeste limba rusa. Ca urmare el a pozat recent pentru Penthouse-ul rusesc. Admiratia lui Bob Sheckley l-a facut pe Roberto sa il invite pe acesta in Italia, si apoi sa il conduca prin Europa timp de cativa ani in Mercedesul lui mare, alb si inscriptionat cu www.surreal.info pana cand literele au cazut de pe geamul din spate al masinii. Fost barman, fotograf de exceptie, si o data consilier suprarealist in Geneva, hilara nuvela a lui Roberto Paine, Unt si Paradoxuri este disponibila in engleza si romana, si el este vice-presedinte al Asociatiei SF Europene, care prezida asupra tinutulului European in diferite tari precum Bulgaria si Ucraina recent, si in 2007 in Danemarca. El si Ian au inceput sa scrie povesti impreuna intr-un ciudat hotel parasit dintr-o padure situata pe un deal in apropierea granitei dintre Ungaria si Slovacia in 2003, si acum este o carte completa, “Iubirea iubirii mele” , care isi cauta un editor brav si dement. Trei povesti din acest volum sunt Helix, Clarckesworld, si Flurb. Una este in Lust for life iar cealalta in Weird Tales.

 

If you still have some time to lose, you can take a look at the
Clubul Virtual al lui Roberto Quaglia, ,
where you will find almost Nothing, like mostly everywhere on the WWW, in the true spirit of Internet.
A completely useless page.

rqdoppio.jpg (11605 byte)rqdoppio.jpg (11605 byte)

Iata o alta dubla posibila fata a lui Roberto Quaglia.

 


Cartile mele sunt publicate in Romania

PRIMA PAGINA | CUPRINS | BIOGRAFIA | LUCRARILE MELE | S.F. | IMAGINI | VIDEO | REVISTA PRESEI | LIBRARIA VIRTUALA | POSTER | POLITICA | SATIRA | GUSTURILE | PRIETENII | DIVERSI ALTI OAMENI | CONTACT | LINK-URI |

Fotografia lui Roberto Quaglia Fotografia lui Roberto Quaglia

Daca nu stiti "how to contact" roberto quaglia, FACETI CLICK AICI

Daca totusi nu reusiti, duceti-va sa primiti o binecuvantare

Ultima modificare 25 Mai 2007

© 1962-2999 by Roberto Quaglia

Toate textele siimaginile din "Minunatul spatiu Quaglia", pot fi citite, privite, adorate, descarcate, imprimate si puse pe perete in propria camera si copiate fara limite, DOAR PENTRU UZ PERSONAL. Toate testele si ilustratiile sunt proprietatea lui Roberto Quaglia. Proiectul grafic si componentele grafice ale acestor pagini sunt proprietatea exclusiva a lui Roberto Quaglia. Nici unul dintre aceste materiale nu poate fi vandut fara a primi permisiunea proprietarului.