English

 

TOATE FETELE LI ROBERTO QUAGLIA

Ca si spatiul mental al fiecaruia dintre noi, Minunatul spatiu Quaglia este reflectia singulara a Universului, orice ar fi acest univers, atat in interiorul cat si in exteriorul spatiului mental al fiecaruia. A calatori prin spatiul Quaglia este un pic ca si cum ai veni in contact cu Roberto Quaglia insusi, orice ar fi Roberto Quaglia in afara sinelui. Ceea ce sa gaseste in Quagliaspace apartine Marii familii a celor ramase dintr-un Quaglia, adica acele lucruri care raman cand cel care se numeste Quaglia exista fara a face din acesta un secret care nu i-ar fi de nici un folos. Lumea virtuala in care crezi ca te afli chiar in acest moment (esti sau nu esti convins ca "te afli pe internet"?), care tinde sa te absoarba in monitorul in care ochii tai deja s-au pierdut, este doar una dintre cele mai nesimnicative extensii ale unicului, adevaratului, amplului si complexului Minunatului Spatiu Quaglia care a fost creat de Roberto Quaglia insusi in propria minte, astfel incat propria minte sa poata sa-l creeze pe Roberto Quaglia. Un truc care functioneaza foarte bine. Miracolul creatiei sinelui din nimic si, mai ales, a recrearii sinelui din identitatea precedenta, inutila si terminata. Pofta buna.

...decisese sa traiasca etern sau sa moara incercand acest lucru.
(Joseph Heller)

Roberto Quaglia, photo by Konstantin Krasnobaev, Moscow, 2006

Noutate! Roberto Quaglia se si misca acum! Si vorbeste! Fa click deasupra pentru a viziona un ciudat interviu cu Roberto Quaglia care dureaza o ora. Acesta a avut loc in vara lui 2003 in Ungaria. Sonorul e in engleza.
Daca crezi ca celelalte clipuri video sunt prea grele pentru tine, te poti uita la micul clip de bun venit aflat pe web-site-ul meu.Este foarte simplu, foarte lesne de inteles, nu iti va dauna neuronilor cu siguranta.

Iulie 2004. Marele scriitor american Rober Sheckley este oaspetele meu in Genoa, Italia, timp de cateva luni. Acesta este un interviu pe care i l-am luat. Din pacate, pe 11 noiembrie 2005 Robert Sheckley avea sa paraseasca aceasta lume

 

OPZIONI

BIOGRAFIA  Cine sunt? Cine nu sunt? De ce sunt aici chiar daca sunt si in alta parte? Tot ceea ce nu stiai ca vrei sa stii despre Roberto Quaglia si care iti va folosi un pic. Sau nu.
OPERE LITERARE Un milion de cuvinte. Iata cat contin cartile mele la un loc. Fa-te comod. 2000.000 de cuvinte ti le fac cadou aici. Nu te increde in ceea ce inseamna. Cuvintele nu exista in afara mintii noastre, ceea ce spune totul.
FANTASCIENZA Ce legatura am eu cu science fiction-ul? Dar, mai ales, ce legatura are science-fictionul cu mine? Cerceteaza latura intunecata a S.F.-ului italian.
IMAGINI Ideala pentru cine nu stie sa citeasca si in vita ca si dincolo de viata prefera sa priveasca doar figurile. Nu-ti fa probleme: mai devreme sau mai tarziu ni se intampla tuturor. Mie mi s-a intamplat. Dupa aceea trece. Sau nu.
VIDEO Daca televiziunea este dusmanul de care nu poti scapa, iata cateva inregistrari video in care eu si ceilalti ne multumim sa vorbim cu scopul de a incurca ideile celui care ne priveste. Ia-ti viata in propriile maini! Alege tu carei confuzii mentale sa-i fii subiect! Daca ai o legatura internet pe banda lunga, distractia e garantata.
SATIRA Se pare ca multora le place satira. Eu nu am inteles niciodata bine ce este acesta, dar o data cand am vrut sa ma distrez, am facut-o. Mai devreme sau mai tarziu o facem toti. Important e sa nu ne atasam prea mult de ea si sa stim cand sa ne retragem.
PRIETENII Chiar si simple cunostinte si persoane necunoscute.Ne cunoscute pentru voi, bineinteles. Eu le cunosc. Si sunt genii sau dobitoci sau nici una nici alta sau ambele. In fine, ca si lumea, dar la scara redusa. Sau la scara marita, ma incurc mereu sau poate o fac intentionat. Ce conteaza?
SHECKLEY Robert Sheckley makes a category by himself. It's part of my life and I've been part of his. We have traveled together for months and lived together in different places and moments. We were friends. Here you find all the images connected to him.
IAN WATSON Ian Watson too makes a category by himself. We've been good friend for years now and we've written a book together. And we've traveled together. Here you find links to some of our our common works and images from our journeys.
DIVERSI ALTI OAMENI Exista persoane pe care nu le cunosc si totusi exista undeva. Multi nu lasa in mine urme de care sa-mi aduc aminte. Altii, in schimb, da. Iata-i pe cativa dintre acestia.
REVISTA PRESEI Resturi fosile de resturi de viata sub forma de semne mici si efemere pe foi care spre deosebire de hartia igienica dureaza doar un pic mai mult si sunt aproape intotdeauna mai putin necesare. Si exista persoane care cred. Daca tu esti asa, obisnuiste-te.
GUESTBOOK Mai devreme sau mai tarziu o s-o activez. Sau poate nu. Daca vrei sa-ti pierzi timpul cu vechi comentarii plicticoase, incearca.
POLITICA Pare incredibil, dar in viata mi s-a intamplat sa fac si politica sau, mai degraba, politica m-a facut pe mine pana in ziua in care am abandonat-o. Oricum, nimic serios. A fost doar un fapt legat de sex. Pentru fetisisti si voyeuri iata cum au decurs lucrurile.
GUSTURILE O banala lista a lucrurilor care imi plac. Unul dintre acele lucruri care se pun pe pagina personala pentru a simplifica propria personalitate; pentru ochii vizitatorului nerabdator.
LIBRARIA VIRTUALA Mai devreme sau mai tarziu o sa public aici o selectie a marilor carti capabile sa va faca viata mai frumoasa, asta daca le veti citi. Intre timp, exista ceva , dar nu imi aduc aminte despre ce este vorba.
POSTERE Daca totul te plictiseste, poate ai nevoie sa-ti agati un poster in camera. Poate un poster cu un fund generos.Sau poate ceva mai putin rafinat.
PRIMA PAGINA Exista si imbecili care, atunci cand se ratacesc intr-un site, termina prin a se intoarce la Prima Pagina. Acest link doreste sa-i ajute.
 

 

POSOLOGIA
Nu va temeti sa intrati in Quagliaspace! Este oricum prea tarziu. Daca inca mai citesti inseamna ca ai intrat deja. Atentie: Quagliaspace este contraindicat mumiilor. Adeseori a fost ucigator pentru cadavre. Si zombi risca. Daca inca mai citesti cu siguranta nu esti un cadavru, probabil nu esti o mumie si poate nici zombi. Sau poate ca da. Boh? Este oare vreo diferenta?
Bine ati venit deci inBenvenuto quindi in
Minunatul Quagliaspace! Care pare scris in ingleza dar in schimb este in romana. Si daca aceste pagini iti plac, recomanda-le unui prieten real sau electronic. Si daca tot faci asta, pune un link pe pagina ta, chiar daca o ai, chiar daca nu o ai. Nu uita ca la sapte te asteapta la locul stiut ca sa faci pipi.
...si acesta este doar inceputul. Daca nu o sa cada internet-ul, daca nu o sa vina sfarsitul lumii, al Sistemului Solar, al Caii Lactee, al Universului, daca nu o sa vina sfarsitul lui Roberto Quaglia, Minunatul Quagliaspace se va dezvolta la nesfarsit, in cautarea unei proprii incredibilitati din ce in ce mai mari, calitatea excelentei de dragul excelentei... sau nu, absolutul contrariu precum si contrariul contrariuluituturor acestora. Vi s-a golit creierul? Foarte bine. Este mai digeribil asa. Sa nu aveti niciodata incredere in cuvinte, Calul Troian al tuturor Mistificarilor. Pe de alta parte, ceva trebuia sa scriu, pentru a permite acestei parti sa ocupe tot atat spatiu ca si cel de laturi. Nu cred ca mai este nevoie de alte cuvinte.
In afara de nivelul mitic, de astaziRoberto Quaglia exista si in timp real, chiar daca numai teoretic. Chiar asa! Datorita QUAGLIACAM™ . Fotografia din dreapta este, cu toata probabilitatea, una dintre cele mai recente dintre imaginile existente ale lui Roberto Quaglia. Cu un pic de noroc (sau de nenoroc) poti sa vezi ce face RQ (adica eu) chiar in acest moment. Cand QUAGLIACAM este aprinsa, imaginea se actualizeaza la fiecare 5 minute. Cand este inchisa, se vede ultima imagine inregistrata. Daca scaunul e gol, inseamna ca cea ce vedeti nu sunt eu. Da si ora care apar in imagine sunt legate de planeta si fusul orar in care ma gasesc (adeseori in afara Italiei) Multi vizitatori mi-au atras in schimb atentia ca adeseori imaginea nu a fost actualizata de opt sau noua luni. Eu ii cred si asa ar trebui sa faceti si voi. Sunt prea intelept de lenes ca sa controlez daca amo camera web aprinsa in apropierea mea. Adeseori, tocmai, nu exista.
QUAGLIACAM, sau RQ cu cateva minute in urma
QUAGLIACAM = RQ HIC ET NUNC
ULTIMELE PARTI

Gandirea Stocastica este o carte care cuprinde lucrurile cele mai ciudate din mintea lui Roberto Quaglia. Trebuie sa citi ca sa credeti. Sau ca sa nu credeti. Pentru a va entuziasma. Trebuie sa cititi de dragul cititului. Sa digerati de dragul digestiei. Sa traiti de dragul vietii. Sa iubiti de dragul iubirii. Sau nu.

Tot ceea ce stii e fals

Acest volum amplu de 450 de pagini cuprinde zeci de articole americane ale contrainformatiilor. Mai contine si un lung articol al lui Roberto Quaglia despre evenimentele din 11 septembrie. Este primul articol din antologie a carui recenzie a aparut si in Repubblica, in Venerdì di Repubblica (1 e 2), in Liberazione si in alte zeci de publicatii.

 


RAMAI IN CONTACT!
NUME
E-MAIL
Inscrie-ti adresa de e-mail pentru a primi actualizari foarte rare pentru paginile lui Quaglia

Recomanda acest site
unuia sau mai multor prieteni sau prietene

PRIMA PAGINA | CUPRINS | BIOGRAFIA | LUCRARILE MELE | S.F. | IMAGINI | VIDEO | REVISTA PRESEI | LIBRARIA VIRTUALA | POSTER | POLITICA | SATIRA | GUSTURILE | PRIETENII | DIVERSI ALTI OAMENI | CONTACT | LINK-URI |

Fotografia lui Roberto Quaglia Fotografia lui Roberto Quaglia

Daca doriti sa contactati acest mutant
care intre timp isi schimba propria fata,
stiti cum sa o faceti.

Daca nu stiti, FACETI CLICK AICI

Daca totusi nu reusiti, duceti-va sa primiti o binecuvantare

Ultima modificare 25 Mai 2005

© 1995-2007 by Roberto Quaglia

Toate textele siimaginile din "Minunatul spatiu Quaglia", pot fi citite, privite, adorate, descarcate, imprimate si puse pe perete in propria camera si copiate fara limite, DOAR PENTRU UZ PERSONAL. Toate testele si ilustratiile sunt proprietatea lui Roberto Quaglia. Proiectul grafic si componentele grafice ale acestor pagini sunt proprietatea exclusiva a lui Roberto Quaglia. Nici unul dintre aceste materiale nu poate fi vandut fara a primi permisiunea proprietarului.